Toen waren ze nog met 10… Nee, het is nog altijd fantastisch dat er zo diep in de sneeuwklassenweek nog 10 leerlingen vroeger opstonden om een toertje te gaan lopen. Want de vermoeidheid die is er bij iedereen. Het werd al wat moeilijker om de lopers snel wakker te krijgen.

Na een stevig ontbijt trokken we met de gondel naar Sorebois waar zoals elke dag de start van de skilessen werd gegeven. We hebben misschien al lyrisch gedaan over de skiomstandigheden en toch kon het nóg beter. De wrede kou van de voorbije dagen maakte plaats voor een heerlijk zonnetje dat zelfs een beetje krokuswarmte gaf. Er werd naar hartenlust geskied.

Na de middag trokken we onze wandelschoenen aan om enkele plaatselijke lawinekommen te bezoeken. Meester Kevin en juf Hannah leerden de kinderen heel veel over de lawines, het ontstaan ervan, de soorten, de voorzorgsmaatregelen ertegen…

Tussendoor kwamen de skimonitoren naar ons hotel om de welverdiende skibrevetten uit te delen aan jullie skikampioen!

Vanavond in het restaurant werd een feestmaaltijd voorzien: hamburger met frietjes. De kids mochten ook wat cola drinken en konden daarna ook proeven van de heerlijke afscheidstaart.

Getooid in alweer onze mooiste kleren verzamelden we met de andere scholen in de feestzaal voor de afscheidsavond. Na de gebruikelijke bedankingen en een compilatie van de mooiste foto’s van alle scholen werd er op los gedanst tijdens afscheidsfuif. Wat later dan normaal gingen we naar onze kamers en iets voor 10 uur gingen de lichten letterlijk en figuurlijk uit.

Morgenvroeg gaan we nog skiën en vanaf dan ligt de focus op de terugreis. Om 19u vertrekken we hier met de bus om dan anderhalf uur later in Sierre de trein te nemen. Jullie mogen ons donderdag om 11u27 in Brussel-Zuid verwachten.

Dit was de laatste berichtgeving via de website. Reacties mogen nog, maar we gaan ze wellicht niet meer kunnen laten lezen aan onze leerlingen. Tot donderdag!

Hey allerliefste ouders,
Vandaag was de ochtendloop te vroeg voor mij.
Maar ik kwam er snel terug bovenop!
Toen we terugkwamen, een zalig ontbijt!
Misschien een klein beetje overdreven in de speculaaspasta!
Het skiën was iets te warm zelfs!
Maar het blijft super leuk!
Het middageten was een soort vis en lekkere aardappelen.
De leerwandeling ging over lawines! Super interessant.
Het eten in de avond was nogal speciaal. We kregen zelfs eerst chips en cola!
En straks nog een fuif! Yes!
Groeten uit Zinal
Matteo

Hallo,
Ik ben Nathan en vandaag ga ik jullie vertellen wat ik vandaag allemaal heb meegemaakt. Eerst heb ik ontbeten. Daarna heb ik geskied. Dan gegeten. Daarna een leerwandeling over lawines. Daarna hebben we het laatste avondmaal gegeten. En ten slotte een feest.
Nathan

 

 

 

Dag,
Vandaag bij het skiën hebben we op blauwe en rode pistes geskied. Tijdens de pauze hebben we Haribo gegeten. Het was heel lekker. Deze avond hebben we hamburger gegeten met fritjes en als dessert taart dat keigroot was.
Emma

 

 

 

 

Hallo allemaal,
Vandaag was het kei leuk. We hebben kei lekker ontbeten.
Toen gingen we skiën. We hebben op de blauwe piste geskied.
We hebben niet op de rode piste kunnen skiën omdat er een wedstrijd was, maar ook dat was heel leuk.
Daarna gingen we middageten. Ik heb vijf borden puree gegeten.
Dan was het leerwandeling. We hebben sneeuw op meester Kevin en juf Hannah gegooid.
’T Was super leuk!
We kregen ons skibrevet van onze leuke skileraar Yann. Straks eten we frietjes en hamburger.
Ik bedank mijn leerkrachten en mijn ouders voor dit prachtige, leuke, fijne avontuur
Daaaaag
Maïssa

Vandaag was het heel leuk. We hebben de rode piste gedaan (ski).
Het avondmaal was heerlijk! Op het einde aten we een heel grote taart.
Bref, ’t was een PERFECTE dag!
Gabriel

 

 

 

Hallo iedereen,
We zijn ’s morgens gaan lopen en we mochten op bepaalde plaatsen niet komen door lawinegevaar.
Toen kwamen we terug en gingen ontbijten. We gingen skiën met onze simonie Jean-Ro en hebben veel geslalomd.
We gingen ontbijten en hebben ’s middags vis en puree gegeten. Daarna gingen we de leerwandeling doen en we weten nu alles over lawines.
Toen kwamen we terug en kregen we ons brevet. Daarna gingen we een heerlijke hamburger met frietjes eten met als dessert een hele grote taart.
Ryan

5 reacties

 1. Dag Gabriel en allen… rode piste wel wel en een prachtigr wandeling en fiesta! Geniet nog tenvolste morgen met de hele bende en hoe moeilijk het ook moge zijn zo’n moie vakantie af te sluiten.. goede terugreis voor jou en iedereen. Blij jou terug te zien, liefs Tati

 2. Dag lieve Matt, ik zag je heerlijk voorbij skiën. Geniet nog van je laatste dagje, we kijken er heel erg naar uit dat je terug bent. xxx mama, papa en Leon

 3. Dag mijn lieve Emma,
  Ik zie dat je je goed amuseert! We zijn heel blij voor u 🙂
  We missen je heel hard!
  Geniet er nog van en tot donderdag!

  Dikke dikke kusjes van ons allemaal!
  Amal, papa, Lilia & Mehdi

 4. Dag schattie Audrey!!
  Jouw kleine zus kijkt naar de video’s in een loop. Nog! Nog! Roept ze.
  We zijn super content dat je het goed stelt. Hier is alles ok. We kijken ernaar uit om je morgen een mega knuffel te geven.
  Mwaaaaaah!!
  Mama Samar

 5. Coucou Gabriel,

  Gelukzak, constant buiten in de natuur en iedere dag een nieuw ski-avontuur, dat is toch veel beter dan een virtueel leven in een videospel, he! Je kunt al beter skiën dan ik. Have fun dikke zoen, Tia, Papie, Nala

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie