De ouderwerking van HH werkt mee aan een oudervriendelijke school waar leerlingen, ouders en het schoolteam elkaar kennen en waar iedereen zich welkom voelt.

De bekommernis van alle ouders en het schoolteam is dat alle kinderen zich goed voelen op school. Samen bekijken we wat hiervoor nodig is.

De ouderwerking wisselt met de school in open dialoog van gedachten over het schoolbeleid en de pedagogische keuzes en is een schakel tussen de ouders en de school.

We organiseren jaarlijks verschillende activiteiten in nauwe samenwerking met het schoolteam. Denk maar aan de 1-september-koffiewelkom, het herfstfestijn, de kriebeldag, de ouderfuif en het lentefeest.

Deze activiteiten brengen niet alleen kinderen, ouders en het schoolteam dichter bij elkaar, maar brengen daarnaast ook geld in het laatje. Die opbrengsten komen de kinderen steeds rechtstreeks of onrechtstreeks ten goede (didactisch materiaal, verfraaiing klaslokalen, of speelplaats, educatieve uitstappen, …).

Brent Bleys

Voorzitter

L5A – L3A

Coralie Smets

Secretaris

L4B

Nathalie Jaspers

Penningmeester

L4B

Kristel De Roy 

L4A – L4B

wie_is_wie-9

Liesbeth Velghe 

L3B

Lieve Coorevits

L5A – L2B

Manon Vandromme 

L2B – K3

Nele Met den Ancxt

L1 – K1

Stéphanie Omari

L4A – L3A – K3

Stefaan

Stefan De Latte

Ouderraad

K2 – L1

Leen

Leen Goris

K1

IMG_20230319_132724_1

Sarah Trossaert

K2 – L1A

Joke

Joke Aerts

K1

Eline

Eline Boons

K2

De ouderwerking organiseert activiteiten om ouders te betrekken bij het schoolgebeuren en om wat financiële ondersteuning te kunnen geven aan de school.

 • Herfstfestijn: Elk jaar organisen we een groot en lekker eetfestijn voor familie en vrienden van alle kinderen van de school. Dankzij de opbrengst kan de school investeren in de speelplaats of activiteiten organiseren.
 • Klasouders: Voor elke klas worden een tweetal klasouders gezocht. ze zijn het aanspreekpunt van de klas, zorgen voor een whatsappgroep per klas en zijn de link tussen de ouderwerking en alle ouders. Wil je weten wie de klasouders zijn? Die vind je hier.
 • Kriebeldag in maart- april: elk jaar organiseren we een activiteit waarbij samen spelen en samenzijn het belangrijkste doel is. Bekijk hier de corona-Kriebeldag, de kriebeldag 2022 en de Kriebelmarkt 2023.

Hier kan je voorbije activiteiten bekijken.

 

 

.

Zowel voor ouders als voor de kinderen is het goed dat de ouders van een klas elkaar wat kennen. Daarom zijn er voor alle kleuterklassen, eerste, tweede en derde leerjaar klasouders.

De taken van de klasouders zijn de volgende :

 • Aanspreekpunt voor de ouders van de klas
 • Verzamelen van informatie: positieve feedback over bepaalde zaken, constructieve voorstellen, bezorgdheden…
 • Zelf initatief nemen of initiatieven van de andere ouders om elkaar te ontmoeten ondersteunen (als corona-maatregelen dit toelaten)
 • Link naar de ouderwerking

Elke klas heeft een whatsapp-groep. Dit idee ontstond omdat veel activiteiten op school niet konden doorgaan door corona en ouders elkaar dus niet gemakkelijk konden leren kennen.

De bedoeling van de whatsappgroepen is onder andere:

 • tips voor leuke activiteiten, inschrijvingsdata voor vakantiekampjes, afspreken voor naschoolse activiteiten
 • ouders van andere kinderen kunnen bereiken
 • afspreken voor spelen in het park of picknick met alle ouders
 • kleine vragen over huiswerk, wat mee te brengen,…

Dus geen zware discussies of grote frustaties 🙂

Vragen die over je kind individueel gaan, stuur je naar de leerkracht en/of directeur.  De whatsapp-groep is geen communicatiemiddel van de school: alle belangrijke info van de school wordt via mail, flyer of nieuwsbrief aan de ouders bezorgd.

Ben je zelf kandidaat om klasouder te worden? Of wil je meer info?
Stuur een mailtje naar ouders@heilighartjette.be

K1

Leen

Joke

K2

Eline

Sarah

K3

Peggy

Manon

Morgane

Stéphanie

L1A

L1B

Nele

Hans

Tatjana

L2A

L2B

Bregje

Manon

Lieve

L3A

L3B

Morgane

Stéphanie

Brent

L4A

L4B

Stéphanie

Coralie

De ouderwerking wil graag alle kinderen van de school vertegenwoordigen. Daarom zijn we steeds op zoek naar ouders die op één of andere manier mee willen werken om van onze school, samen met de leerkrachten en de directie, een nog betere plaats te maken voor onze kinderen.

We vergaderen 1 keer per maand telkens op dinsdag om 19.45u op school of via zoom (als de coronamaatregelen niet toelaten om samen te komen). Samen met de directie en enkele leerkrachten praten we over wat er reilt en zeilt in de school en plannen we de activiteiten.

Maar ik heb niet veel tijd……

Iedereen is welkom! Is het voor jou niet haalbaar om je vaak of langdurig te engageren, maar heb je wel zin om mee te werken, laat het zeker weten. Je kan aansluiten bij een werkgroep rond een bepaald thema of voor een bepaalde activiteit of je voor een bepaalde periode inzetten.

Aarzel dus niet: spreek ons aan of mail naar ouders@heilighartjette.be met je vragen, mogelijkheden, voorstellen of ideeën.

Taal mag geen barrière zijn. Si vous ne parlez pas le néerlandais, n’hésitez pas à envoyer vos questions, propositions, possibilités d’engagement ou idées. If you don’t speak dutch, please don’t hesitate to send us your questions, propositions, possibilities to participate or ideas.

We werken rond verschillende thema’s binnen de ouderwerking:

 • feesten
 • kriebeldag
 • communicatie
 • mobiliteit (op te starten)
 • diversiteit (op te starten)

Aansluiten kan altijd. Zeker welkom!

Ontdek de nieuwe facebookpagina van ouders voor ouders van Heilig Hart. De bedoeling is om interessante tips of informatie uit te wisselen met andere ouders over to do’s in Jette en omstreken of je kan er andere ouders contacteren om tweedehandssportkledij van de school te verkopen. Nieuws vanuit de ouderraad kom je ook via deze pagina te weten.

Facebook/Heilig Hart ouders

Opgelet, deze Facebookpagina is geen klachtenbus 😉

.

Wil je meer weten over de ouderwerking of wil je iets op de agenda zetten, laat het weten!

Stuur een mailtje naar ouders@heilighartjette.be of spreek gerust iemand van ons aan!

Taal mag geen barrière zijn. Si vous ne parlez pas le néerlandais, n’hésitez pas à envoyer vos questions, propositions, possibilités d’engagement ou idées. If you don’t speak dutch, please don’t hesitate to send us your questions, propositions, possibilities to participate or ideas.