Vandaag zaten we voor het eerst in de andere dagorde en dat betekende dat we iets langer mochten slapen. Na een ontbijt op z’n zondags (lees: croissants) trokken we naar buiten. Bussen en op tijd komen: het blijkt geen geslaagd huwelijk tijdens deze sneeuwklassen. Door een misverstand stond er geen bus op ons te wachten en moest er inderhaast een andere buschauffeur opgetrommeld worden. Maar goed, met de nodige vertraging startten we in Valmeinier 1.500 een zeer leerrijke leerwandeling.

Na het middagmaal trokken we naar de skikelder en maakten we ons klaar voor skidag 4! In alweer niet de beste weersomstandigheden (veel wind, koud, sneeuw, zelfs hagel!) scheurden onze toppers van de Heilig-Hartschool over de flanken van het knappe skigebied in Valmeinier. Na afloop geen gezeur over de wind of hagel, maar ook nu weer enkel razend enthousiaste jongens en meisjes.

Vanavond trokken we voor 1 keer niet onze gele sneeuwklassentrui aan. En daar was een goede reden voor: de vriendschapsavond. Iedereen zag er op z’n paasbest uit. Hier en daar werd de schmink en lipgloss zelfs bovengehaald. De leerlingen genoten van een topavond. Morgen start een nieuwe schoolweek, maar voor L6 duurt de sneeuwklassendroom nog even verder… Tot morgen!

Hallo iedereen,
Vandaag zijn we voor de eerste keer in de namiddag gaan skiën. We zijn om 8u30 gaan eten. Na het eten moesten we ons klaarmaken om te gaan wandellen(leerwandelling). Dat was dus helemaal naar valmenier 1500 het was wel leuk. Daarna zijn we gaan skiën. Toen we terug kwamen zijn we een vieruurtje gaan eten.  Nu gaan we ons douchen en daarna ons klaarmaken voor de fuif. En dan gaan we eten.

Groetjes, Leon (L6A)

Hallo allemaal,
Vandaag was het heel leuk. Omdat we vandaag eerst een wandeling hebben gedaan en dan pas gaan skiën in de plaats van omgekeerd. We hebben lekker croissantjes gegeten en chocomelk gedronken. Dan zijn we terug naar onze kamers gegaan om daar onze skikleren aan te doen. Daarna zijn we naar de skipistes gegaan. En we zijn op de top van een berg geweest. Daar hebben we geskied maar het was heel moeilijk om vooruit te gaan omdat we de wind tegen ons gezicht kregen. Dan zijn we terug gekomen en hebben we een vieruurtje gegeten. Nu hebben we gedoucht en we wachten om te gaan eten. Daarna gaan we een fuif doen en daarna gaan we misschien nog een avondactiviteit doen.

Groetjes, Julian (L6B)

Vandaag hebben eerst een lekkere ontbijt gegeten,daarna hebben we een interessante leerwandeling gedaan.We zijn terug gekomen en hebben we onze middag gegeten en die was lekker. Daarna hebben we geskied en ik heb geleerd hoe dat we moeten driften. En nu gaan we ons klaar maken voor de fuif.

Groetjes, Fabio (L6B)

Hallo iedereen vandaag hebben we een leer wandeling gemaakt in Valmeinier 1800 het was heel leuk want we hebben veel heele mooie huizen gezien. Dan zij we gaan skiën.  En ik ben gevallen. We hebben rode en blauwe piste gedaan. En ik vond het heel leuk om te skiën. Daarna hebben we onze vieruurtje gegeten, en nu gaan we ons klaar maken voor de vrienden fuif. Dit was mijn dag😁

Groetjes, Elwyn (L6B)

Hallo beste ouders (Lenny en mama)
Vandaag zijn we ze een halfuur later opgestaan omdat we in de namiddag zijn gaan skiën. We hebben een leer wandeling gedaan in Valmeinier 1500. Het was ook heel winderig vandaag ,dus het was moeilijk tijdens het skiën, ik heb ook mijn record verbroken  ik ben 1 keer gevallen tijdens 2:30u. Nu ga ik douchen en dan gaan we onze vriendschap avond doen!

Groetjes, Amy (L6A)

Ps. Mama mag je iets schrijven voor mij pls op de website?

Dag beste ouders,
Vandaag is de 5de dag op sneeuwklassen… Tot nu toe is het echt super leuk👌we eten goed slapen goed… Maar vandaag was er wel veel wind normaal zouden we met de beste groep een zwarte piste nemen maar omdat er zo veel wind was waren meer als de helft van de liften dicht🙁 deze avond is het fuif… ik heb er zin in!!!!!👍👍

Groetjes, Mauritz (L6A)

Ps voor Coralie vandaag was mijn 8ste bloedneus🙁spijtig…

9 reacties

 1. Hallo les petits Franse, jullie zijn mooier in Frankrijk dan in de waarheid…het is tijd om terug te komen om een beetje orde op school te brengen het is daar echt erg aan het worden zonder jullie. Jullie zijn geweldig ik ben zeer blij dat amy zo lieve vrienden heeft en toffe meesters en juf. Amy lieve schat elke keer dat ik foto s van je zie krijg ik warm in mijn hart en een super grote glimlach. Je wordt een toffe grootse meid en je maakt me zeer trots. Dikke kusjes. Voor iedereen nog veel veel plezier en niet rap tot woensdag! genieten van elke seconden. Doeioeilei 💋🥰💋🥰. (Amy s Mum)

 2. Coucou Lola,
  Ik ben heel blij dat jullie van die mooie ski-vakantie kunnen genieten. We volgen elke dag hier de verschillende activiteiten dat jullie aan ‘t doen zijn, ‘t is wel super leuk!
  We zien elkaar woensdag dan!
  Hugs & Kisses
  Papa

 3. Waaauww zo knappe meisjes💃 en jongens 🕺!
  Ja mama’s en papa’s we mogen er fier op zijn!
  Bedankt aan de hele team om voor ons kinderen zo goed te zorgen.👏
  Dit is een prachtige belevenis voor hen.

  Kusjes Kristiyan. 😘

 4. Dag gabrielle, wat zijn we thuis jaloers met jou leuke vakantie. Hopelijk heb je veel plezier met het skien aangezien je veel bent gevallen😉. En wat een leuke fuif hebben jullie met fantastische danspasjes. Profiteer nog maximum van deze heerlijke uitstap en we zien ons mekaar woensdag. Dikke kusjes papa,mama en Marie. Love you❤

 5. Dag Cédric,
  Blij te zien dat je leuk gaat skiën en dat er heel wat andere activiteiten zijn waar je van kan genieten!
  Hopelijk was het een toffe dansavond, met leuke muziek, een lekker drankje en vooral gezellig onder vrienden.
  Geniet van je tijd daar en tot binnenkort!
  Mama, Papa & Sébastien

 6. Hallo allemaal!

  Wat fijn om te zien dat jullie daar zo een leuke tijd beleven! Dit wordt ongetwijfeld één van jullie mooiste herinneringen aan de Heilig Hartschool.
  Geniet er nog volop van en maak zeker nog veel leuke foto’s en filmpjes, zo kunnen wij er hier ook wat van meegenieten 😉

  Tot snel!
  Juf Tessa

 7. Hoe leuk om naar die leuke foto’s en filmpjes te kijken! Iedereen ziet er content en vrolijk uit. Het doet deug om uw dagelijkse avonturen te volgen.
  Geniet van de laatste dag morgen, hopelijk zonder hagel noch wind. Veel rust toegewenst gedurende de terugreis naar … het platte land ;o) waar ik alles over Liam’s zijn waanzinnige verhaaltjes in Valmeinier zal willen weten.
  Tot woensdag ptit cœur, amuseer je goed! xoxoxox

 8. Oh Leonski, wat een schattige foto van jou in je gele trui! Wees maar zeker dat we je hier hard missen. Zo benieuwd naar al je verhalen. Hier is het al een hele week lente, heerlijk. Omi en opi komen woensdag, dan zie je hen als je terug bent. Veel liefs en knuffels, mama xxx

 9. Hallo allemaal,
  Dat leek wel leuk op skie maar ik weet nie waarom Lounis er niet was.
  ik zou heel graag een antwoordt willen.
  Alvast bedankt!
  geenvriendenman.

Comments are closed.