Vandaag zal het dagelijkse verslag serieus wat korter zijn. Is er dan niets gebeurd en hebben de kids niets gedaan? Nee, integendeel! Maar… Het was leerkrachtendag. Dat betekent dat de meesters en de juf vandaag vrij waren tot 18u en dus zelf een hele dag konden gaan skiën. Geen paniek, de leerlingen waren in goede handen want werden begeleid door de studenten van de hogeschool en hun docenten.

Er was dan ook deze ochtend geen loopclub en zo kon iedereen eens ‘lang’ (lees: 8u00) blijven liggen. Morgen verandert de dagorde, gaan we in de voormiddag skiën en moeten we een halfuur vroeger uit de veren!

In de voormiddag werd het monitorenspel gespeeld. De leerlingen werden in groepjes verdeeld met leerlingen van de andere scholen, konden zo kennis maken met elkaar en speelden leuke spelletjes.

Na de middag werd er opnieuw geskied. Toevallig zaten we samen met enkele skileraars op het einde van de namiddag in de lift en die waren lyrisch over de skiprestaties van jullie zoons en dochters. Morgen volgen er zeker en vast meer filmpjes van op de piste, al is dat niet gemakkelijk want door de kou lopen de batterijen van gsm’s en fototoestellen razendsnel leeg…

Na het avondeten trokken onze klassen naar de grote zaal voor de klassieker der klassiekers in Zinal. Reini, één van de skimonitoren, Zwitser maar de Nederlandse taal machtig, brengt op een originele manier Vlaamse klassiekers (ondersteund door zijn gitaar, een mopje hier en daar én zijn grappig accent) en de leerlingen mogen dan uit volle borst meezingen.

Na een leuke dag kropen de kinderen onder de lakens om heel snel in slaap te vallen en morgen topfit te zijn voor de vierde skidag. En dan… jawel, zitten we al over de helft van de sneeuwklassen…

De vierde dag wat we gedaan hadden, we hebben ‘s ochtends eerst onze skikleren aangedaan. Daarna hebben we gegeten en toen hebben we geskied met onze juf Nikki en dan hebben we onze skiën uit gedaan en toen hebben we avond gegeten en daarna hebben we nog naar een concert gegaan en we hebben mee gezongen. Dit was het.

Özalp

 

 

 

Hey ouders,
Vandaag was echt mega cool, eerst hadden we monispel en dan zijn we gaan skiën. We hebben een deel rode piste gedaan en ook blauwe pistes gedaan. Skiën is echt super leuk. Het is hier ook gewoon super leuk. Hopelijk is het daar ook leuk in België. Hopelijk missen jullie ons daar niet te hard. Het eten is ook lekker. Er zijn wel al een paar kinderen die gevallen zijn, maar niets ernstigs hebben, gelukkig. Daaaag!

Collette

 

 

Ik ben gaan ontbijten, het was lekker. Daarna hebben we gespeeld. En daarna zijn we gaan eten, ook lekker. Daarna gaan skiën, ook leuk. En daarna naar muziek gaan luisteren.

Luan

 

 

 

 

Dag beste ouders,
Vandaag zijn we voor de derde keer gaan skiën. Onze skimoni is super lief en onze groep kan het al keigoed zei hij. Vandaag was het eten super lekker. Omdat de leraren vrij waren hebben we in plaats van de leerwandeling het monispel gedaan. Dat was super.
Groetjes,

Christopher en de leerlingen en leraren

 

 

Vandaag derde dag skiën. We hebben heel wat rode pistes gedaan. Het was super. ‘s Avonds kregen we een concert. Persoonlijk vind ik deze dag de leukste tot nu toe, en ik denk dat ik niet de enige ben 😉

Elliot

 

 

 

 

 

Hey ouders of familieleden,
Vandaag was het super leuk. We hebben geskied, ik ben 1 keer gevallen. We hebben vandaag ook nog het monispel gespeeld en mijn groepje heeft het woord gevonden en het was: KAMPIOENCOOLRUNNINGS. We zijn maar 1 keer verloren. Maar voor de rest van de dag was het MEGA COOL!

Tatiana

 

 

‘s Morgens hebben we het grote monispel gespeeld. Het was super leuk, een beetje koud maar ça va. Nadien hebben middagmaal gegeten, het was super lekker (kebab in een broodje), hmmmm. Dan skiën was super leuk, dit ga ik nooit vergeten. Dan avondeten was wel lekker. Dan was er een concert. Iedereen stond recht en liet zich los. Dan moesten we slapen.

Thalia

 

 

 

Hallo alle ouders,
Het was super leuk vandaag. In de ochtend werden we direct wakker en dan hebben we ons klaar gemaakt. Dan gingen we ontbijten. Dan hebben we spelletjes gespeeld en dan was het middageten. Dan gingen we skiën en erna moesten we een douche nemen en rusten. Dan zingen en slapen.
Groetjes,

Armita

 

 

Hallo allemaal,
We hadden vandaag een superleuke dag. We hebben het monispel gespeeld. Het was super leuk. Het skiën was super leuk want we hebben de rode piste gedaan. ‘t Was wel moeilijk om te nemen. Het is spijtig genoeg al slaaptijd, dus… SLAAPWEL!!!
Groetjes,

Nadjely

 

9 reacties

 1. Hallo Taty,
  Jij bent een kampioen, je hebt goed gedaan. Ik ben super orgullosa de ti. Te queremos mucho, atentamente tus padres y hermanos

 2. Nog en altijd vele groetjes aan GABRIEL aan wie ik ook ben vergeten nieuws te geven van zijn hond COOKIE, hij stelt het goed, mist zijn speelkamaraad. Jullie enthousiasme is aanstekelijk, en op de reportage wachten we dagelijks, dank. en de hele ZINALsneeuwklas-team. Dit was zingen tijdens het optreden!

 3. Zoveel lachende gezichten, leuke momentjes samen… We wouden dat we erbij waren.
  Wat missen we het bruisende leven van het zesde leerjaar in de gang boven.

  Voor de laatste dagen wensen we jullie nog:
  – deugddoende skimomenten in een prachtig landschap
  – grappige toestanden
  – lekker eten
  – gezellige avonden
  – …

  Tot binnenkort

 4. Beste zesdeklassers,

  Ik ben blij dat jullie daar zo goed kunnen slapen en dat het eten lekker is. (Fabio)
  Ik ben blij dat jullie leren skiën. (Tiago)
  Ik wens jullie een goed einde van de sneeuwklassen. (Bilal)
  Ik zie dat alles goed met jullie gaat en dat er niemand gewond is. (Îssâ)
  Ik zou heel graag in jullie plaats zijn! (Anaîs)
  Ik vind het leuk dat jullie je daar goed amuseren. Ik kan niet wachten om zelf op sneeuwklas te gaan! (Eva)
  Ik ben jaloers op jullie dat je op de poepslee kon zitten. (Yasser)
  Ik vraag me af of de zwarte piste moeilijk is. (Mariam)
  Gelukzakken: zo’n lekker eten! (Nilou)
  Ik hoop dat jullie in de trein op de terugreis goed zullen slapen. (Elwyn)

  Maak er nog mooie dagen van. Geniet nog van de sneeuw want die is hier niet te vinden!
  Veel plezier nog en ook veel groetjes aan de juf en de meesters!
  Kom behouden terug!

  Groetjes van L4A en juf Carine

 5. Elliot, nog geen zwarte piste ? Je hebt je moeten inhouden niet waar ?
  Kusjes
  Papa

 6. Hallo,

  Wat zijn wij blij dat we nu al kunnen zien en lezen wat ook wij volgend jaar mogen doen.
  Wij kijken er echt nu al naar uit. Veel succes met de wedstrijd voor de properste kamer. Mmmmm, chocolade….
  Nog heel veel plezier in Zwitserland en tot snel weer!

  Groetjes
  L5B 4-ever

 7. Yeah… bravo Elliot.
  Je guette toujours les photos et les messages. Trop contente de te lire! Ca a l’air vraiment génial. Et je suis toujours impressionnée par vos joggings matinaux 🥶🥶
  Profite bien…je t’embrasse fort.

 8. Dag Cas en de bende (leiders),
  Top om jullie avonturen elke dag te volgen. Laat nog wat sneeuw over voor de volgenden.

  Groet, papa en co.

 9. Hallo,
  ik hoop dat jullie een leuke momentje hebben.
  en dat jullie goed gegeten hebben.
  en ik hoop dat het goed verder gaat.

  groetjes,Nour

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie