Aandacht, Aandacht…

want de lopers waren vanmorgen terug met 8.
Zelfs terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden liepen ze flink door.
Er werd vandaag nog een stukje verder gelopen langsheen het langlaufparcours en het beekje.
Zo hadden de joggers rond half 8 al een kleine 3km in de benen.

Jong geleerd

En of de skiërs vorderingen maken.
De beginners gingen met de skilift al wat hoger en mochten een langere blauwe piste afdalen. Remmen gebeurt nog steeds in ploeg, hoewel sommigen ook al parallel kunnen afremmen. De betere beginners mochten zelfs voor ‘ambulance’ spelen om de kinderen die gevallen waren te gaan helpen.
De gevorderden waagden zich even op het funpark waar ze enkele skisprongen maakten. Ze gingen ook met de lift helemaal tot boven om de afdaling te nemen.
De skiles begon met hevige sneeuwval, maar het laatste uurtje kwam de zon er gelukkig door. Wat was het fijn om die warme zonnestralen te voelen op onze ingesmeerde huid.

En de boom staat op de bergen, hali, halo

Maar tot op welke hoogte kunnen die bomen dan groeien?
En hoe komt dat precies?
Over de boomgrens, het reliëf en de erosie in de bergen kwamen we alles te weten tijdens onze leerwandeling naar Plats de la Lée.
Zo’n prachtig natuurdecor was natuurlijk ook de ideale locatie om een groepsfoto te maken.

Mission impossible

Na het avondeten sloten we af met een drama-activiteit.
De leerlingen bedachten een scenario voor een film in het thema ‘mission impossible’.
Nadien maakten ze een tableau vivant als filmposter.

Na deze lange dag waren de kids blij om in hun bedje te kruipen.
Halfweg zijn we al… zo snel gaat ons sneeuwklasavontuur voorbij.

Hallo

Vandaag hebben wij geskied en ik heb nieuwe dingen geleerd zoals draaien. het eten was heel lekker de soep was lekker en de hotdog. De kamers zijn groot en ik kan goed slapen

Ilian (L6B)

Hallo ouders

We zijn dinsdag voor de allereerste keer gaan skiën het was gewoon een beetje wennen in het begin .Na een paar dagen ging het goed ,het was wel met vallen en opstaan .in onze kamers is het heel grappig, en de meester en Moni’s heel veel lol vooral bij de leerwandelingen dan mogen we sneeuwballen op ze gooien 

Groetjes Alessya (L6A)

Hallo ouders.

Woensdag was een van de beste dag op sneeuwklassen, Mijn favoriete ding dat we op die dag gedaan hadden was pizza eten. Ik had er totaal 6 pizza’s gegeten .
Maar nu zijn we vrijdag, Vandaag had ik geleerd om te remmen met skiën. Maar vandaag Was ik  wel veel gevallen. Op dag 3 van sneeuwklassen hebben we voor het allereerste gaan skiën. Het ging goed totdat we moesten remmen, Toen wist ik dat ik niet kon remmen.
We hebben ook een coole pull gekregen van het school, We moet dat pull elke avond aan doen na het douche . Dat was alles voor nu. Daaaag!!

Amaan (L6B)

Hallo 

In de bus hebben we een leuk film gekeken.

We zijn in ons kamer gegaan en we hebben spelletjes gespeeld we hebben veel gelachen. Tijdens de sneeuwballen gevecht hebben we meester Kevin op grond laten vallen. We hebben ook een leuke zoektocht gedaan.

Milena (L6A)

Hallo 

Maandag avond zijn wij op de bus gegaan.Wij hebben een Leuke film

gekeken.Wij zijn naar een onze eerste stop gegaan iedereen is naar toilet gegaan . Dan zijn wij terug op de bus gegaan en daarna hebben wij een grappige film iedereen was aan het lachen . Daarna hebben wij 4 uur in de bus wachten. Dan was het de volgende dag en daarna waren wij naar de volgende station gegaan en iedereen is nog naar toilet gegaan. Dan zijn wij terug naar de bus gegaan daarna is iedereen gaan slapen en dan zijn wij in Zinal gekomen en daarna zijn wij naar de hotel gegaan.

Laszlo (L6A)

8 reacties

 1. Wauw, jullie genieten duidelijk met volle teugen! We hopen op nog veel zon en sneeuwplezier. Oh en Floor, hoe was de Ochtend jogging al?

 2. Mijn mama heeft mij altijd geleerd dat ik niet mag liegen, dus ik ga eerlijk zijn: Ik ben een klein beetje stikjaloers als ik al dat sneeuwplezier, en aansluitend jullie stralende gezichten, zie!
  Het lijkt daar supertof uit, en jullie educatieve uitjes lijken mij ook echt interessant en leerrijk.
  Geniet nog volop van deze ongelofelijke ervaring!

  Dikke zoen aan Loes! X

 3. Ik zie dat jullie zich goed amuseren, ik hoor ook dat jullie veel lekkers eten en ik hoop dat het nog veel gaat sneeuwen. Ik mis je Sami! Groetjes van Nora en Luna

 4. Super leuke activiteiten dat jullie doen naast het skiën! Geniet ervan en maak veel plezier, het gaat allemaal zo snel voorbij!
  @Sami: proficiat voor het ochtendlopen 👍Volhouden he! En niet verwachten dat ik thuis ook zo vroeg uit bed kom om met jou in t park te gaan lopen 🤣

 5. Hello to all of you from rainy Brussels!
  We see you are enjoying your snaw trip a lot! We are a bit jalous here. Wish you a very good continuation and a nice experience of skiing. Big kiss to you all!!!💋💋👍😁

 6. Hello,
  Een mooi sneeuwtapijt en ook nog zon! Meer hoeft niet om gezwind de bergen af te zoeven.
  Blije gezichten alom, jullie vinden het blijkbaar heel leuk.
  Heel benieuwd naar jullie verhalen. Nog veel skiplezier. Groeten aan iedereen vanwege oma en opa Dilbeek

 7. Amai Juno, lekker veel sneeuw precies! Ik zou geen zin hebben om terug naar huis te komen! Hopelijk beleven jullie daar de tijd van jullie leven! Benieuwd om binnenkort je verhalen te horen bij de kachel van opa en oma. Mooie tekeningen trouwens die je gemaakt hebt!
  Veel plezier nog daar!
  Peter Jourik

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie