“Zot zijn doet geen zeer.” Dat zullen de minder sportieve volgers op onze Facebookpagina gedacht hebben toen ze het filmpje zagen waarop 11 jongens van ons zesde leerjaar nog voor dag en dauw de loopschoenen aantrokken voor een ochtendloopje van zowat 3 kilometer. Toegegeven, het was hard om op te staan. Maar eens vertrokken was iedereen z’n bedje gauw vergeten en achteraf voelde dit zo goed… Al waren er ook enkelingen die het na deze proefbeurt wellicht voor bekeken houden. De meisjes, die uitblonken in afwezigheid vanochtend, hebben beloofd morgen een serieuze inhaalbeweging te maken!

Eens iedereen uit de veren was en het ontbijt verorberd was, trokken we onze wandelschoenen aan voor een mooie tocht doorheen Zinal. Ondertussen vertelden meester Kevin en Hannah nog wat over huizenbouw, over de sneeuw, over het dorp Zinal… Halfweg werden de sneeuwklassers beloond voor de reeds geleverde inspanningen en mochten ze voor het eerst (maar zeker niet voor de laatste keer) met de poepsleetjes van de helling glijden, een activiteit die al ontelbaar veel jaren dé favoriete sneeuwklassenactiviteit is van menige 11- en 12-jarige.

Prosciutto of Margherita. Dat was de moeilijke keuze die de leerlingen moesten maken tijdens het middagmaal. Jaja, er stond pizza op het menu! En kiezen was zelfs niet nodig, want er was meer dan genoeg voor iedereen en wie wou kon dus ook van beide lekkernijen proeven.

En dan was het eindelijk tijd voor het skiën. Er viel wel wat stress te bespeuren in de skikelder. Vooral dan bij de jongens en meisjes die zo dadelijk voor de eerste keer op de latten zouden gaan staan. “Meester, ik kan daar niet met stappen met die schoenen”, het was maar één van de vele bezorgdheden van de nieuwbakken helden van de skipiste. Tijd voor de leerkrachten om de leerlingen even los te laten en ze over te laten aan de goede zorgen van de skileraars van de Zwitserse skischool. Zowat drie uur later niets dan blije gezichten. Enkelingen waren niet zo enthousiast, maar dat was dan omdat het niet snel genoeg ging…

Na het vieruurtje hadden we even de tijd om onze kaartje beginnen te schrijven, maar al gauw moesten we ons vijfde verdiep alweer verlaten voor een activiteit in de grote zaal op verdiep 1. De monitoren van de hogeschool hadden een leuk toneeltje in elkaar geknutseld en nadien mochten we met hen nog een aantal liedje zingen.

Wie dacht dat er ’s avonds een lichte maaltijd zou worden aangeboden na de middagpizza, kwam bedrogen uit. Het hoeft niet te verbazen dat de frietjes met stoofvlees zowaar nog meer succes kenden dan hun Italiaanse voorgangers.

Om de dag te beëindigen haalden we de fakkels boven. De fakkeltocht liep langs het water over de sneeuw en in de sneeuw! Jawel, net voor we buiten kwamen is het beginnen sneeuwen en dat doet het nu nog steeds. Benieuwd wat dat morgen zal geven… Ondertussen doofden de fakkels uit en ook de lichtjes van de kids deden dat figuurlijkerwijs… Tot morgen!!!

Beste ouders,
Vandaag ben ik opgestaan. En ik heb direct 3km gelopen. Toen heb ik lekker ontbeten. Dan zijn we gaan wandelen. Op het einde hebben we gepoepsleet. Dan hebben we pizza als middageten gegeten. Dan zijn we gaan skiën. Dat was mijn eerste keer. In het begin moesten we leren remmen en toen leren slalommen. Het avondeten was frietjes. Toen hebben we een fakkeltocht gedaan.

Carlos

 

 

Hallo allemaal,
Het was superleuk de 1ste dag. We hebben voor het eerst geskied. Het was super leuk.! We hebben al een beetje leren skiën. We hadden wel een beetje pijn aan onze voeten maar nu is het weg! We hebben super veel plezier!

Groetjes,
Tsveti

 

 

Beste ouders,
Vandaag zijn we ‘s morgens een wandeling gaan doen. Dan zijn we gaan poepsleeën. In het restaurant hebben we een lekkere pizza gegeten. We hebben ons klaargemaakt om te skiën, voor velen was het hun eerste skiles. Het was super leuk bij het skiën. Dan zijn we frietjes in het restaurant gaan eten. Nu zijn we een fakkelwandeling gaan doen. En nu gaan we slapen.

Audrey

 

 

Beste mama’s en papa’s,
Vandaag zijn we gaan skiën om 12u ongeveer. ‘s Morgens zijn er sommigen gaan lopen. We hebben ook een wandeling gedaan ‘s morgens. Voordat we gingen eten zijn we gaan poepsleeën.

Manel

 

 

 

Beste ouders,
Vandaag was de eerste dag skiën.
Ik was bij de beginners. Voor mij was dat makkelijk.
Het eten is ook lekker. Het lekkerste vond ik de pizza, dat was super lekker!
Natuurlijk mis ik m’n ouder. We hebben al leuke opdrachten gedaan met juf Valerie, dat is onze monitor.
Ze is superlief.
Marie

 

 

De tweede dag
Het begon met opstaan en ontbijten. Na het ontbijt moesten we onze kamer opruimen en net dan valt er een tegel van ons plafond naar beneden.
Dan vertrokken we op leerwandeling. Daarna aten we pizza. Toen gingen we naar de kelder om skibotten aan te doen en te vertrekken naar boven. We skieden de berg naar beneden.
Toen we terug waren, gingen we naar een toneel kijken. Er gebeurden rare dingen.
Nu heb ik even tijd om deze boodschap te schrijven.
Cas

 

Hallo allemaal!
Vandaag zijn we voor het eerst gaan skiën. Het was echt heel tof. In het begin was het moeilijk, maar dan was het makkelijk.
We hebben ook een fakkeltocht gemaakt. Het was keileuk!
Othmane

 

 

 

 

Hallo allemaal,
Vandaag was het een super lange en leuke dag.
We hebben veel gedaan vandaag zoals
1) opstaan was heel moeilijk bij sommigen
2) ontbijten. Het was heel lekker!
3) leerwandeling = sleeën!
4) middagmaal = pizza
5) skiën: 1e keer
6) 4-uurtje
7) toneel monitoren
8) avondmaal = frietjes
9) fakkeltocht! Super leuk!
10) Slapen!

Het was een super leuke dag!
Firdaws

4 reacties

 1. Dag Carlosje,
  Ik volg alles op de voet. Iedere dag heb ik nieuws van je mama.
  Geniet van je vakantie. Het ziet er fantastisch uit!
  Blijf altijd goed bij de groep.
  Hopelijk nog geen brokken gemaakt.
  Dikke kus van ver zoals altijd 😉
  Hilde

 2. Hallo Lucie,
  Veel kusjes van mama, je broer en zussen.
  Geniet ervan!!

 3. Hey Marie,
  Wat een leuk berichtje van jou!!!
  We zijn allen blij dat het skiën zo makkelijk gaat voor je en dat je het eten ook lekker vindt!!!
  Vele groetjes van ons allen en geniet nog volop van de zwitserse sneeuw en zon!!!
  Kusjes xxx

 4. Dag L6

  Hier zijn we weer…
  Lowie weet niet goed wat zeggen, maar hij keek wel net zoals alle anderen heel geïnteresseerd naar jullie foto’s en filmpjes.
  Jammer dat we geen foto van de fakkeltocht gezien hebben.
  Hoe koud is het daar eigenlijk? Dat vraagt Shakira zich af. We zullen het intussen zelf ook eens opzoeken.
  Can denkt bij zichzelf: ‘Veel leuker om te skiën dan om in de klas te werken…’
  Wij krijgen honger van jullie uitleg over al dat lekkere eten.

  Groetjes
  L5B

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie