Regen bij het vertrek…
En ook een enkel traantje. Maar vooral toch blije gezichten en hartjes die benieuwd waren naar alles wat het sneeuwklassenavontuur kon omvatten. De bus was op tijd (dat is ooit anders geweest), alle leerlingen en begeleiders waren stipt op de afspraak, dus we konden op tijd vertrekken. Goed begonnen is…
Iedereen was gesetteld op de nieuwe knappe autocar met comfortabele lederen zetels. Eens goed vertrokken werden de jongens en meisjes ondergedompeld in het avontuur van “Belle en Sebastian” en nadien kon nog wat gelachen worden met Smos en z’n vrienden van Safety First. Na een tussenstop in Luxemburg gingen iets na 23u de lichten uit op de bus en – het moet gezegd – vrijwel synchroon gingen ook de mondjes dicht.
Na een vlotte busrit en een fantastische nachtrust (al was dit uiteraard niet voor iedereen het geval) begonnen we al om iets na 6u aan de finale klim naar Zinal.

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!
Toen we aan de klim begonnen werd meteen duidelijk dat het de afgelopen nacht ongelofelijk hard moet gesneeuwd hebben in Zinal. Auto’s, huizen, bomen, … lagen bedekt met een centimeters dik sneeuwtapijt. Gelukkig waren de sneeuwruimers al druk in de weer geweest om ervoor te zorgen dat de bus van de Heilig-Hart School zich veilig een weg kon banen naar hotel “Les Diablons”.
Na het welgekomen ontbijt kregen de kids ruimschoots de tijd om de koffers uit te pakken, de bedden op te maken en wat te bekomen van de busreis en te acclimatiseren.

De zon en 46 zonnetjes
Na het middagmaal (pasta met broccoli met of zonder spekjes) was het ‘time for action’. Het passen van het skimateriaal was eerder nog een verplicht nummertje, maar daarna konden de moonboots aan en trokken we de wijde Zwitserse wereld in. De sneeuwballen vlogen in het rond en geen enkel hellinkje was veilig voor de poepglijpartijen van de Heilig-Harters. De zon was er nog wel, maar was toch al grotendeels achter de indrukwekkende Zinalse bergen verdwenen. Maar onze leerlingen waren allemaal zonnetjes. Ze genoten van elkaar, van de natuur, van de vrijheid… Maar dé grootste zon van vandaag was Ilian. Hij werd vandaag 12 jaar en werd uiteraard in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet!

Na het vieruurtje, een verkwikkende douche en een lekker avondmaal was het aan onze monitoren. Zij trakteerden onze leerlingen op een heel fijne sessie bodypercussie. Om 20u45 gingen de lichten op de vierde verdieping voor de eerste keer uit. Een paar enkelingen probeerden vergeefs nog even te vechten tegen hun slaap, maar het hoeft niet te verbazen dat de hele gang stil was nog geen kwartier later.

En ondanks een vermoeiende nachtreis en een drukke eerste sneeuwklassendag mochten we toch maar liefst 13 namen noteren voor de eerste ochtendloopsessie morgenvroeg! Van karakter gesproken…

Zo, moe en voldaan zullen de schrijvers van dit verslag ook eens slapen gaan, tot morgen!!!

Het was lekker eten.

De mensen zijn super vriendelijk.

En de sneeuw is super je kunt super goed een sneeuw ballen gevecht houden.

De bedden zijn super.

Daan (L6B)

Hallo,

Smorgens waren we nog in de bus,het duurde lang maar het was grappig met de vrienden of vriendinnen .

We zijn naar onze kamer geweest en de bagage uitgepakt .

Dan zijn we onze materiaal gaan halen .

Deze namiddag zijn we gaan wandelen en dan hebben we onze douche gepakt.

Dat is het einde

Alex (L6A)

Dag beste ouders !

lange maar toffe dag gehad.

We hebben in de sneeuw gespeeld, en een toffe wandeling gehad!!!

Het eten is hier vrij lekker.

Beste groetjes uit Zinal!!!!!!

Cian (L6A)

Beste ouders
Het was een leuke eerste dag.
S’morgens zaten we nog te praten,slapen…..in de bus.
We hebben onze ski spullen gepast en hebben lekker gegeten.
Deze namiddag hebben een wandeling gemaakt en hebben sneeuwballen gegooid.
Zo meteen moeten eten en daarna hebben we nog een avond activiteit.
Daag en tot snel.

Lander (L6A)

Halo beste ouders.Vandaag zijn we buiten gaan wandelen,en met sneeuw spelen en ook na de bus mochten we 2uur slapen en het was heel gezellig.en morgen gaan we voor de eerste keer skiën, en ook de kamers zijn heel mooi.

Groetjes, Edmond (L6A)

Hallo vandaag kwamen we met de bus aan in Zinal .
Er zijn veel kinderen die niet of bijna niet geslapen hebben
maar toen we aankwamen mochten we een beetje rusten .
We mochten ook spelen of babbelen.
Anders zijn we ook gaan wandelen daar mochten met de sneeuw spelen .😄

Groetjes, Zoé (L6B)

8 reacties

 1. Top! Bedankt voor het gedetaillerde verslag, de filmpjes en de boodschappen op classdojo! Super dat er genoeg sneeuw is, en dat jullie wel de zon hebben kunnen zien. Geniet van elke second!

 2. Al zoveel pret zonder de berg af te zoeven! Dat wordt elke dag nog toffer! Wij sturen jullie vele jaloerse groetjes

 3. Zo fijn om te horen en zien dat het daar alvast een spetterende start was vol met sneeuw!
  Geniet van de heerlijke tijd samen!
  Vele groetjes uit Jette

 4. Waaaaaw, zeg! Wij hebben zin om in de auto te stappen en naar Zinal te rijden!

  @Cian: Dankjewel voor je berichtje! Tof dat je het naar je zin hebt en dat het eten vrij lekker is. We kijken al uit naar je verhalen over de sneeuwklassen. Van Liz moet ik je laten weten dat ze gisteren in de zwemles naar rood-wit mocht overgaan.

 5. Wat leuk om jullie hier te zien, lezen en horen. Zo kunnen wij er ook een beetje bij zijn. 🤗 En zalig dat er zoveel sneeuw gevallen is net vóór jullie aankomst!👌
  @lander kleine, maar blije oogjes zien we… Geniet ervan. Alazne mist jou al, stuurt natte kusjes en wenst jou veel sneeuwpret!

 6. Hallo

  Fijn dat jullie goed zijn toegekomen.
  Wat een leuke filmpjes/foto’s.
  Een gelukkige verjaardag aan Ilian.

  Wij wensen jullie nog veel plezier.
  L3B

 7. Fijn dat er sneeuw is gevallen.
  We hebben genoten van jullie video’s/foto’s.
  Jullie kunnen al goed skiën.

  Groeten L3B

 8. Dag iedereen, wij wensen jullie goeie momenten.
  Dank je wel voor jouw berichtje Edmond, ik ben blij dat jij het fijn vindt. Ik mis je, mama.
  Veel kusjes

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie