Sneeuwklassen dag 5

IMG_4743 (Medium)Vandaag, zondag, was het rustdag voor de loopclub. Wat toen nog niemand wist, was dat de loopclub deze week niet meer zou gaan lopen, wegens een té druk programma morgen.

Sowieso moest iedereen vanochtend toch iets vroeger opstaan omdat de shift gewisseld was. Dat betekent dat we de laatste 2 dagen in de voormiddag gaan skiën. L6 had ook vandaag een verjaardag te vieren. Ditmaal was Elisa de gelukkige, proficiat meisje!

Na de overheerlijke croissants – ook die zijn typisch voor een zondag te hebben verorberd, was het tijd voor arbeid. De ski’s werden een voorlaatste keer op de schouders getild en onder een dan al stralend zonnetje trokken de leerlingen in grote getale naar de piste.

De beginnersgroepen werden op vraag van onze school nog eens herverdeeld en dat stemde heel wat jongens en meisjes blij. In ideale skiomstandigheden werden de kilometers afgemaald. Alle beginnersgroepen namen vandaag de liften en de gevorderden fladderden over zowat het hele skigebied.

Na het middageten maakten we de lange bustrip naar Montreux. Het vele klimmen en dalen, het moeilijke bochtenwerk en de bijhorende “Juf, ik voel me niet zo goed”-jes bleken er naderhand graag bijgenomen. Montreux was een fantastische leerwandeling. Rond het meer van Genève leerden de leerlingen over het kasteel, het microklimaat, bekende inwoners en zo veel meer.

Eens terug in het hotel begon de zenuwachtigheid te stijgen. De chique avondkledij, die de hele week netjes opgeborgen bleef in de reiskoffer, mocht eindelijk bovengehaald en geshowd worden. Voor de afscheidsavond werd door de hotelploeg kosten noch moeite gespaard. Na een aperitiefje en wat chips mocht iedereen gaan aanschuiven voor een koninginnenhapje met lekkere Belgische frietjes. Nadien mocht iedereen uiteraard een stukje proeven van de overheerlijke grote afscheidstaart.

Op de casinoavond werd heel wat plezier gemaakt, ook met de kinderen van de andere scholen. Maar dé topattractie van vandaag was natuurlijk de fuif. Er werd gedanst, gesprongen, gezongen, … dat het een lieve lust was. Om kwart voor tien en op de tonen van Ed Sheeran’s “Shape of you” werd er een symbolisch einde gemaakt aan deze sneeuwklassen.

Maar natuurlijk is er morgen nog: een laatste keer skiën, koffers pakken, een souvenirtje gaan pakken. Het wordt heus nog een drukke dag!

Morgenavond klokslag 20u verlaten we Leysin en dinsdagochtend mogen jullie ons, allen gezond en wel, omstreeks 7u in de Heilig-Hartlaan verwachten. Tot dan!