Oriëntatie en coördinatie
Tijdens een bewegingsles wordt het ruimtelijk besef van kinderen op verschillende manieren op de proef gesteld. Vooral de interactie met andere kinderen speelt hierin een belangrijke rol.
Jammer genoeg valt die interactie nu weg. Maar je kan ook thuis verder blijven oefenen. We geven je enkele leuke oefeningen rond oriëntatie en coördinatie.
Activiteit 1: je staat met 2 personen recht tegenover elkaar. Er liggen verschillende gekleurde papieren voor je. Eén persoon is de leider en legt zijn handen op de kleuren en wisselt regelmatig. De andere persoon (de volger) moet de leider nadoen. Maakt hij een fout dan krijgt de leider 1 punt. Daarna wisselen van functie. Bekijk het filmpje.
Activiteit 2: Muurklimmen. Kleur met krijt enkele vlakken (vierkanten) in. Bv. gele vierkanten voor de handen en paarse vierkanten voor de voeten. Probeer door te steunen op de vierkanten de overzijde te halen.
Activiteit 3: Speel twister. Heb je dat niet, zet dan jouw kind aan het werk en maak zelf een twister. Neem een groot laken en verf er enkele gekleurde (blauw, rood, geel en groen) bollen op.
​Wil je nog wat inspiratie? Check dan zeker ons facebookfilmpje. Hoe ver geraak jij in de krokodillenmond? 🐾🐊. Benodigdheden: 2 lijnen tekenen met krijtplastic bekers
Bij echt jonge kinderen kan je de lijnen evenwijdig houden
bekijk de video