De conditie is de lichamelijke gesteldheid van een persoon. Wanneer heeft iemand nu een goede conditie en wanneer een slechte? Als je van iemand zegt dat hij een goede conditie heeft, bedoel je meestal dat hij fysiek veel kan verduren. Het is belangrijk jezelf een goede conditie β€˜aan te meten’. Het is namelijk niet alleen van belang bij het sporten maar ook in het dagelijks leven, bij alles wat we doen. Een goede conditie zorgt naast een sterk hart, een groot uithoudingsvermogen en krachtige spieren ook voor een beter humeur. Het zorgt er ook voor dat je helder kan denken. En is dat niet belangrijk op school?!

Een goede conditie bouw je op door aan duursporten te doen: wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, …

Alle leerlingen van de lagere school kunnen deelnemen aan “HH Jette loopt”. Elke donderdagmiddag (tijdens de middagspeeltijd gaan we naar het Boudewijnpark waar de jongsten 1 en de oudste leerlingen 2 rondjes van 750m lopen. Bij elke deelname wordt de tijd genoteerd en voor sommigen is dat een motivatie. Voor anderen is de motivatie gewoon bewegen en dat is ook al meer dan genoeg natuurlijk. Sowieso levert elke deelname aan “HH Jette loopt” 1 punt op voor de “Sportiefste leerling”.

We verwachten van de deelnemers wel wat engagement, namelijk de wil om er (bijna) altijd te zijn. Dat is belangrijk voor de praktische organisatie, het effect op het uithoudingsvermogen van de deelnemers en het versterkt ook de zelfdiscipline van de lopers.

β€˜HH Jette loopt’ start elk schooljaar de eerste donderdag van oktober en loopt het hele schooljaar door. De deelnemers komen op donderdag in sportieve kledij, bij voorkeur in de sportkledij van de school.