Op vrijdag 21 juni werd de eerste triatlon georganiseerd voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Heilig-Hartschool. Alle vijfde-en zesdejaars kwamen vandaag op hun stalen ros naar school, klaar om – onder een stralend zonnetje – de sportprestatie van hun leven te verrichten. En dat was op ieder z’n niveau, want de kinderen konden kiezen uit 3 afstanden.

Met de fiets naar het zwembad (heen en terug is dat al een zestal kilometer), het water in en maar zwemmen… Daarna ging het richting Koning Boudewijnpark waar intussen al heel wat andere leerlingen en juffen en meesters hadden postgevat in de supporterszone. Rondjes malen met de fiets (niet om ter snelst, want te gevaarlijk), de fiets in de pop-up fietsgarage om dan te eindigen met een loopsessie.

Na afloop van deze sportieve heldendaad kregen alle leerlingen een diploma met daarop de gepresteerde afstanden. De 3 jongens en 3 meisjes die kozen voor de langste afstand én die dan ook nog eens het minst lang deden over deze afstanden, mochten nadien nog het podium op.

Klik hier voor veel meer foto’s.