Vrijdag 14 februari lieten de leerlingen van L5B niet zomaar aan zich voorbijgaan. Deze liefdevolle dag werd gevierd en hoe! Aangezien liefde volgens het spreekwoord vaak door de maag gaat, hebben de meisjes en de jongens voor elkaar gekookt. Zo werd de vergaarde kennis uit het WO-thema ‘voedsel en techniek’ meteen ook in de praktijk omgezet. Iedereen zette haar of zijn beste beentje voor om een geslaagde maaltijd op tafel te toveren, maar ook zelfgemaakte drankjes ontbraken niet.

Om de voormiddag goed te starten serveerden de jongens een gezonde fruitsmoothie en de meisjes zorgden dan weer voor een, weliswaar alcoholvrije, mojito als aperitief. De valentijnsmenu’s bestonden verder uit 3 gangen: een soep als voorgerecht, een hoofdgerecht (hamburger met frietjes of zelfgemaakte pizza) en nagerecht (pannenkoeken of wafels). Na het afwassen en opruimen, werd elk recept en de uitvoering ervan meteen geëvalueerd door de kinderen zelf.

Het eindbesluit was duidelijk; sommige gerechtjes en/of recepten waren net iets lekkerder of beter dan andere, maar over het algemeen was dit een zeer geslaagde kookvoormiddag. Ook ik ben als juf erg trots op mijn leerlingen, want ik merkte dat heel wat kinderen elkaar hielpen en zowel drankjes als eten met elkaar deelden wanneer er niet genoeg meer overbleef om uit te delen. Dat is dan ook iets waar wij een heel schooljaar door aan werken en waar het op een dag als Valentijn allemaal om draait!

Voor meer foto’s: klik hier