Ergens sinds vorig schooljaar kregen we al informatie over de hoeken in de klas en dat je zoveel meer kan bereiken als je met je parallelcollega je hoeken gaat delen: ipv elk één bouwhoek, één huishoek, één boekenhoek enz… te hebben zegt de theorie om samen 1 bouwhoek, 1 huishoek … te maken. Tijdens de vakantie hebben wij, de juffen van K2 (juf Ellen, juf Kaat en juf Elke) de klas in een nieuw kleedje gestoken. De Nellie klas = de kindjes van juf Kaat haar klas, de Cézar klas = de kindjes van juf Ellen haar klas. Hieronder kan je zien welke hoekjes er in welke klas zijn.

Tijdens deze eerste week leerden we niet alleen wie de Nellie’s en Cézars zijn maar ook nog andere dingen:

Zijn we klaar met een werkje dan zetten we onze stempel er op: de Nellie’s gebruiken de groene stempels met groene inkt, de Cézars de blauwe stempels en blauwe inkt.

Maar wie wil kan ook zijn naam of die van een andere kleuter proberen te schrijven adhv de naamkaartjes die in beide klassen te vinden zijn. Zo zijn er in de schrijf en letterhoek veel letters te vinden en stempels met letters.

Aan het begin van de week werden er in elke klas 2 kindjes gekozen die tijdens het hoekenwerk de winkel mogen inrichten en openen. Dit gedurende een hele week zodat ze ook nog de kans krijgen om zelf prijskaarten te ontwerpen en op te hangen in de winkel.

Aan de knutseltafel lagen een aantal voorbeeldfoto’s van leuke knutsels. De kls konden zo zelfstandig en soms met een beetje hulp aan de slag om prachtige dingen te ontwerpen: lieveheersbeestjes, draken, hondjes, poezen en veel verrekijkers werden er gemaakt.

De mini poppenkast had ook succes, 2 kleuters spelen poppenkast en de anderen gaan gezellig luisteren vanuit de kring

In de spelletjeshoek leerden we een stappenplan te volgen om zo een spel te kunnen spelen. Ook maakten sommige kleuters kennis met de smartgames.

In de boekenhoek werd er ijverig in boeken gekeken, ook kindjes die een beetje moe waren of wat willen chillen konden dit doen.

Tiens puzzelen hoeft niet alleen te gebeuren we mogen dit ook met meerdere kindjes samen doen, samenwerken is ook belangrijk

Kijk maar mee naar de foto’s

Veel kijkplezier!

Groetjes juf Kaat, juf Ellen en juf Elke

Nellie & Cézar