Sneeuwklassen dag 4

IMG_4596 (Medium)Na het succes van gisteren – toen de HH-loopclub boven de doopvont werd gehouden, stond vanochtend een tweede loopsessie op het programma. 17 moedige jongens en 1 moedig meisje vonden het de moeite waard om reeds om 6u45 gewekt te worden. De aanwezigen hadden zoals steeds gelijk en kregen naast het nodige loop- en klauterwerk ook adembenemende uitzichten voorgeschoteld.

Bij terugkomst was het aan de leerlingen van het zesde leerjaar om Lisa te verrassen voor haar twaalfde verjaardag. En dat deden ze op een manier die Lisa verdient: uitbundig. Proficiat Lisa met je twaalfde verjaardag!

Over de leerwandelingen van vandaag kunnen we helaas niet veel extra vertellen. Alleen dat L6 de iglo niet volledig heeft kunnen afwerken. Foei, meester Kevin 😉

Na de middag was het weer tijd voor het harde labeur: skischoenen aantrekken en ski’s meezeulen tot aan de piste. Ondertussen was het nog steeds hevig aan het sneeuwen en dat was nu toch al enkele uren aan een stuk.

De gevorderde skiërs waagden zich al eens een piste verder, enkele beginnersgroepen mochten van de eerste blauwe pisten proeven. De ‘chef’ van de skischool liet ons ook weten dat morgen alle kinderen de liften zullen nemen en zich dus op ‘echte’ pistes mogen begeven.

Jammer genoeg viel er vandaag ook een eerste (en hopelijk laatste) ongevalletje te noteren. Tayla kwam, nochtans heel traag skiënd, slecht ten val en moest worden afgevoerd met de sneeuwscooter. Zoals jullie kunnen zien op de foto viel het ongeval al bij al nog mee, want ze poseerde met een glimlach voor een foto die ze later vast en zeker zal tonen aan haar kindjes. De dokter stelde een verrekking vast van de ligamenten. Het skiën zit er jammer genoeg voor haar sowieso op…

Na het vieruurtje (een lekkere pannenkoek) en een uitgebreide douche mochten de kinderen nog wat spelletjes spelen.

Na het avondeten goed nieuws voor Elias en Alyssa van het zesde leerjaar. Hun kamer werd verkozen tot netste kamer. Een stuk chocolade was hun welverdiende beloning.

Vanavond stond er een topactiviteit op het programma: de fakkeltocht. Verlicht door 15 fakkels trokken we met de hele bende (lees: 3 klassen) door een besneeuwd en heuvelachtig bospad in Leysin. Een uurtje later verwelkomde juf Goeleke ons in hotel Fabiola met enkele oververdiende snoepjes.

Na het snoepen volgde als vanzelfsprekend het tanden poetsen en zo was plotsklaps het dagelijkse bedritueel in gang gezet. Nog geen kwartiertje later kon je een speld horen vallen op de derde verdieping. Morgen staat dan ook een loodzware dag op het programma: skiën in de voormiddag, uitstap naar Montreux in de namiddag en casino- en dankavond als afsluiter. Jawel, het einde nadert…