Sneeuwklassen dag 3

IMG_4539 (Medium)Deze ochtend stond de eerste editie van de HH-loopclub op het programma. Wie wou deelnemen moest zichzelf pijnigen, want om kwart voor zeven opstaan was het verbonden noodzakelijk kwaad. Jullie geloven het of niet, maar 22 sportievelingen stonden paraat. Een echte loopsessie werd het niet, want als je hotel Fabiola verlaat, kan je alleen maar fel dalen of fel stijgen. Er werd gekozen voor het tweede. Een fikse tocht bergop langs een mooi besneeuwd bospad bracht ons – met meer stappen en klimmen dan lopen dus – naar een idyllisch plekje ten midden van de Zwitserse bergen. Hét signaal voor de groepsfoto. Daarna beleefden alle deelnemers de pret van hun leven, want lopend afdalen in de sneeuw is echt super fun!

Na het ontbijt stond de dagelijkse leerwandeling op het programma. Hierover kunnen we niet echt veel vertellen, aangezien dezelfde activiteiten werden georganiseerd, maar de klassen dus gewoon een activiteit doorschoven. Wat wel vermeldenswaardig is, is dat L5A voortbouwde op de fundamenten van de iglo van L5B. Aan L6 om de karwei morgen af te werken.

Vanmiddag stond alles in het teken van de tweede skidag. Zowel leerkrachten als leerlingen hadden duidelijk uit hun fouten geleerd en in een mum van tijd stond iedereen op het zonneterras, waar ditmaal op de skimonitoren moest gewacht worden. Nu ja, zonneterras… Van de zon hebben we vandaag niet veel gezien. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

Het skiën zelf dan… Voor de gevorderden was het alvast niet de gemakkelijkste skidag. Hoe hoger op de berg, hoe slechter het zicht. De ervaringsdeskundigen onder jullie weten uiteraard dat er niets zo leuk is als skiën bij een heldere hemel. De beginners deden weer monden openvallen. Alle beginnersgroepen verplaatsten zich vandaag van de oefenweide naar de échte beginnerspiste. Velen kwamen op het einde van de namiddag als volleerde skiërs naar beneden. De baas van de skischool heeft beloofd dat de meesten morgen reeds de blauwe pistes mogen verkennen. Wordt vervolgd!

Na het vele harde werk, een vieruurtje en een verfrissende douche (ja, het is hier heus niet meer zo koud als bij aankomst in Leysin) werden onze leerlingen getrakteerd op hamburgers en frietjes. Hoeft het gezegd dat er naar hartenlust gesmuld werd…?

Deze avond werd een programma geschreven voor alle 300 kinderen in het hotel. In groepen van ongeveer 100 jongens en meisjes nam iedereen in een doorschuifsysteem deel aan volgende activiteiten: dans, zang en quiz. Iedereen gaf zich 100% en velen waren diep vanbinnen dan ook gelukkig dat ze eindelijk wat konden gaan rusten.

Ondertussen is het muisstil op de gang van Jette. Jullie kapoenen dromen zonder twijfel van al het moois dat nog zal volgen deze week. Tot morgen!

Ondertussen vinden jullie ook een filmfragment bij de verslagen van de eerste 2 dagen. Ga zeker eens kijken! Vergeet zeker ook niet te reageren op onze verslagen. De reacties printen we af en geven we zeker door aan zoon- of dochterlief!