Naschoolse sport

Beste ouders,

Voor het negende jaar op rij heeft onze school ingetekend op het project ‘naschoolse sport’,  een project in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Stichting Vlaamse Schoolsport dat tot doel heeft kinderen meer te laten bewegen.

Gediplomeerde lesgevers zullen de bijkomende sportlessen verzorgen. 

Opgelet! Wanneer je inschrijft voor een bepaald thema, impliceert dat ook een engagement voor een volledig trimester.

Het programma voor het tweede trimester:

 • K3 kan nog steeds naschools sporten op dinsdag. Juf Evelyne en juf Silke zullen de lessen verzorgen. Het thema is Multimove. Aan de hand van twaalf cruciale basisbewegingen schaven de kleuters hun beweegvaardigheid bij. Omdat die ‘moves’ losstaan van een sporttak, pint het kind zich nog niet vast aan één sport. Zo kan het kind zelf ontdekken welke soort sport hij of zij het liefste doet. De juffen blijven met de kinderen in de sportzaal van de school.
 • L1 & L2 hebben de keuze tussen
  • op maandag gymnastiek. De lessen vinden plaats in de gemeentelijke sportzaal en worden verzorgd door meester Tim.
  • op dinsdag balspelen. Trefbalspelen, slagbalspelen, krachtbal, … Kortom: alleen maar leuke sporten en spelletjes met de bal. Balspelen vindt plaats in sportcentrum Heymbosch en staat onder leiding van meester Tim.
 • L3, L4, L5 & L6 hebben de keuze tussen
  • op maandag fusion in de sportzaal van de school. Fusion is een mengeling van moderne, hedendaagse en lyrische dans. De lessen worden verzorgd door juf Camille van C-Dance.
  • op dinsdag floorball in sportcentrum Heymbosch. Floorball is een balsport die het midden houdt tussen bandy en zaalhockey. De lessen floorball worden verzorgd door meester Kevin.

  Er worden maximum 25 leerlingen toegelaten per sessie! Snel inschrijven is dus noodzakelijk.

  Elke deelnemer betaalt €2,50 per sessie. Deze kostprijs zal via de maandelijkse rekening gefactureerd worden.

  De naschoolse sportlessen zullen telkens starten om 15.30 u. De deelnemers van K3 en de deelnemers aan ‘Fusion’ kunnen in de school afgehaald worden om 16.30u., de andere kinderen pas om 16.45u. Wie na dit uur nog op school moet blijven, sluit aan bij de avondstudie. Wanneer uw kind na de naschoolse sport nog in de avondopvang blijft, is de kostprijs voor deze opvang €0,95 per begonnen half uur.

  Inschrijven kan vanaf woensdag 20 december september 2017 om 18.00 u via de openingspagina van onze website: http://www.heilighartjette.be.

  Opgelet! Wegens het grote succes kan elke leerling van de lagere school slechts deelnemen aan 1 sessie (dus maandag óf dinsdag). De naschoolse sportlessen starten vanaf maandag 8 januari 2018.

  Met sportieve groeten,

  Meester Tim