HH Jette loopt

De conditie is de lichamelijke gesteldheid van een persoon. Wanneer heeft iemand nu een goede conditie en wanneer een slechte? Als je van iemand zegt dat hij een goede conditie heeft, bedoel je meestal dat hij fysiek veel kan verduren. Het is belangrijk jezelf een goede conditie ‘aan te meten’. Het is namelijk niet alleen van belang bij het sporten maar ook in het dagelijks leven, bij alles wat we doen. Een goede conditie zorgt naast een sterk hart, een groot uithoudingsvermogen en krachtige spieren ook voor een beter humeur. Het zorgt er ook voor dat je helder kan denken. En is dat niet belangrijk op school?!

Een goede conditie bouw je op door aan duursporten te doen: wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, …

Op de school kan je meedoen aan een project waarbij de deelnemende leerlingen elke donderdagmiddag (tijdens de middagspeeltijd) een parcours aangereikt krijgen (in het Boudewijnpark) dat ze binnen een bepaalde tijd (verschillend voor elke deelnemer) proberen te lopen. Ze zullen ook meermaals spelletjes spelen waarbij lopen en fysieke conditie centraal staan.

De bedoeling is dat we met alle lopers van dinsdagmiddag op het einde van het schooljaar deelnemen aan een georganiseerde stratenloop in de buurt. De voorbije schooljaren trokken we steeds met een pak leerlingen naar Relegem waar iedereen met succes de jogging van 700m afwerkte!

dscf5483