kinderboerderij L1A

20180227_133610 (Medium)Op dinsdag 27 februari trok het eerst leerjaar A goed ingeduffeld naar de kinderboerderij van Jette. Daar aangekomen verdeelden we ons in twee groepen en gingen we ofwel de kippen ofwel de ganzen eten geven. Het eten van beide diersoorten trok een beetje op dat van ons. Dit zat er allemaal in: mais, erwt, zonnebloempitten en tarwe. Daarna trokken we naar boven om het eten verder te bespreken. Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. We gingen immers brood maken en daarvoor hadden we bloem nodig. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan. We verdeelden ons in kleine groepjes en gingen aan het werk. Met stenen, met een houten molen, met een steenmolen of met een vijzel en stamper gingen we de tarwe te lijf. De kinderen hadden al hun krachten nodig 🙂 Gelukkig hadden ze nog bloem voorzien want anders waren we nog bloem aan het maken… Bij de bloem kwam zout en gist, olie en dan maar roeren met onze vingers en kneden. Benieuwd wie zijn handen vuil durft te maken. Toen we ons deeg klaar hadden, moest het rijzen. Natuurlijk moest er dan ook opgeruimd worden. Borstelen, tafels proper maken en afwassen. Met veel plezier gingen we aan de slag. Toen was het tijd om te eten, dit hadden we na al het harde werk wel nodig. Na het eten gingen we even buiten spelen om een frisse neus te halen. Toen het deeg genoeg gerezen had, gingen we opnieuw kneden en mochten we ook onze eigen vorm kiezen. En dan was het tijd om onze broodjes in de oven te steken. Na 20 minuutjes was ons brood klaar en was het tijd om weer naar school te vertrekken. Hopelijk hebben jullie lekker gesmuld van het brood…